Nis

8. Sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Tespit Sınavı (deneme) uygulandı. Değerlendirme yapılarak sonuçları öğrenci ve velilere bildirildi.

Nis

Meslekî Uygulamalar kapsamında öğrencilerimize nasıl müezzinlik yapıldığı öğretildi. İmam hatiplik, müezzinlik yaptırarak bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı sağlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitlerini Anma günü okulumuzda çeşitlitli etkinliklerle kutlandı.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Nis

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şairimiz M. Akif ERSOY'u anma programı yapıldı.

Kurtuluş  Savaşı'nın en zor dönemlerinde yazılan ve içinde bulunulan şartları en güzel biçimde ifade eden İstiklal Marşı'nı yazan Milli Şairimizi M. Akif ERSOY rahmetle anıldı.

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı;

Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı.

Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerlerini  ihtiva eden "Öğretmen Olmak Bir Can'a Dokunmak" kitabı  değerlendirildi.

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında okul rehberlik servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişiler, öğrencilerle  buluşturuldu.

Meslek dersi öğretmenlerimizce haftanın Ayet-i Kerimesi ve Hadis-i Şerifi  etkinliklerimiz...

Okulumuz öğrencileri arasında  Necmettin Halil ONAN 'ın yazdığı "BİR YOLCUYA" şiirini  güzel okuma yarışması düzenlendi.

Şiiri tüm öğrencilerimiz  ezberleyecek, yarışma finaline sınıf birincileri katılacaktır.

BİR YOLCUYA

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğüm bu tümsek, Anadolu'nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda,
Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğduğu sele,
Mübarek kanını kattığı yerdir.

Düşün ki, hasrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,
Bir harbin sonunda, bütün milletin,
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

Necmettin Halil Onan

"Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında okul olarak  "Mevlid  Kandili" programı düzenlendi.

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin 1450. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda slavat-ı şerifeler, şiirler okundu, ilahiler söylendi,  sinevizyon gösterisi yapıldı.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Sen Muhammed'ül-Eminsin ve güzelsin

Sen Hakk'ın seçtiği son peygambersin

Seni bilmeyenler, Hakk'ı nerden bilsin?

Sen gönüllerin sultanısın, Sultanım benim.

Ekm

15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişiminin milletimiz tarafından başarısızlığa uğratılması okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerle yâd edildi.

Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.

15 temmuz bir milletin direniş destanıdır.

15 temmuz halkın zaferidir.

15 temmuz kahramanlığın diğer adıdır.

15 temmuz yıllarca konuşulacak bir gündür.

15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor , Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz Zaferimiz kutlu olsun !

Ekm

2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı'na "Merhaba" diyerek başlayan okulumuzda ilköğretim haftası kutlamaları coşkuyla kutlandı.

Haz

İstanbul'un Fethi'nin 569. Yıldönümü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Mayıs 1453'te İstanbul'u alan Şanlı Komutan Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve askerlerini rahmetle anıyoruz.

Ruhları şâd oldun.

Haz

Okulumuzda, engelli öğrenciler için engelli rampaları, engelli WC'si, asansör gibi imkanlar mevcut durumda olup. ihtiyaç durumunda hazır halde bulundurulmaktadır.

May

Kemender Şahsuvaroğlu Camiinde öğrencilerimizle namaz buluşması gerçekleştirildi. Cami derneği tarafından ikramlar yapıldı. Cami personeline teşekkür ederiz.

May

15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimde şehit düşenler adına yapılan "15 Temmuz şehitler Anıt'ı" ziyaret edildi.

Yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla gerçekleşen ziyerette dualar edildi, hatim bağışı yapıldı.

Anıt ziyeretinin ardından öğrenci, veli ve öğretmenlerimizle Nakkaştepe Millet Bahçesinde etkinliklerimiz devam etti.