May

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,

Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,

Işık ışık, dalga dalga bayrağım!

Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Arif Nihat Asya'yı Anma  münasebetiyle şairin yazmış olduğu 'BAYRAK' şiirini güzel okuma yarışması düzenledi.

Yarışma finali sonunda;

Birinci; Sena KESKİN

İkinci; Luay  LOUCH

Üçüncü; ABDALLA IH  ELAF olmuştur.

May

Okul rehber öğretmenimiz Kübra ÜNAL ve Mehmet Gürnaz tarafından " Verimli Ders Çalışma " konusunda seminer faaliyeti gerçekleştirildi. Ayrıca Verimli ders çalışma broşürleri hazırlanarak paylaşıldı. Seminerin planlaması ve gerçekleşmesini sağlayan rehber öğretmenimiz Kübra ÜNAL 'a teşekkür ederiz.

Okul Mescidimiz hat, levha, ve kutsal mekan fotoğraflarıyla zenginleştirildi.

Sınava hazırlanan sekizinci sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik olarak bilgilendirme semineri yapıldı. Devam eden sınav hazırlıkları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Akademik başarıyı artırma çalışmaları kapsamında LGS'ye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme kursları (DYK)ile birlikte her ay deneme sınavları yapılıyor.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan, Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi kapsamında okulumuzda okuma takımları oluşturuldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitlerini Anma günü okulumuzda çeşitlitli etkinliklerle anıldı.

Kurtuluş savaşı, Çanakkale zaferi, Doğu ve Güneydoğuda şehit olan asker ve polislerimiz ile 15 Temmuz Demokrasi zaferinin şehitleri için hatim indirildi.

Nis

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şairimiz M. Akif ERSOY'u anma programı yapıldı.

Kurtuluş  Savaşı'nın en zor dönemlerinde yazılan ve içinde bulunulan şartları en güzel biçimde ifade eden İstiklal Marşı'nı yazan Milli Şairimizi M. Akif ERSOY rahmetle anıldı.

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı;

Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı.

Ock

Meslek dersi öğretmenlerimizce haftanın ayet ve hadisi panosu oluşturuldu.

Ock

"Yûnus Emre Ve Türkçe Yılı" münasebetiyle "Yûnus Emre Şiirleri Okuma Yarışması" düzenlendi.

Öğrencilerimizin düşünce dünyasını zenginleştirmeye yönelik olarak düzenlenen yarışmada Yûnus Emre'nin  okul tarafından seçilen şiirleri okunacaktır.

Yarışma için seçilen şiirler;

• Şol Cennet'in Irmakları
  • İlim İlim Bilmektir
  • Biz dünyadan gider olduk

Ock

Din Öretimi Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan web siteleri öğretmenlerimize tanıtıldı, incelendi.

dogm.meb.gov.tr,

religiouseducation.meb.gov.tr

dinogretimi.meb.gov.tr

dkab.meb.gov.tr

dinogretimiokullar.meb.gov.tr

hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr

Ock

Kur'an-ı Kerim'in ana konularından olan "Güzel Ahlaklı Olmak" hakkında okul  öğrencilerimize yönelik olarak seminerler düzenlendi.

Ock

Okul Müdürümüz Rüştü YÜKSEL, derslere girerek tecrübe paylaşımında bulundu.

Geleneksel Türk Sanatları arasında önem verilen sanat dallarından olan ebru, hat ve tezhip çalışması örnekleri okulumuz  koridorlarına asıldı.

Meslekî Uygulamalar kapsamında öğrencilerimize nasıl müezzinlik yapıldığı öğretildi. İmam hatiplik, müezzinlik yaptırarak bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı sağlandı.